1152632.jpg

            16 herkuttelijalle

            5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
            1,5 prk luumumarmeladia
            8 liivatelehtiä
            1 tl kanelia
            1 rkl maitoa

            Pohja:
            200 g piparkakkuja
            100 g margariinia

Hienonna piparkakut monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan. Painele pipariseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon luumumarmeladi ja kaneli. Kuumenna maito. Sulatajoukkoon puristetut liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana luumuvaahtoon samalla sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele.


Rauhallista joulua perinteisten makujen äärellä!