Näin tässä joulun alla jossakin lehdessä ohjeen glögikakusta. Ajattelin sitten tehdä sitä viime lauantaisille vieraille, mutta en löytänyt enää ohjetta mistään. Niimpä muistelin ohjetta ja kehittelin siitä oman versioni. Arvaukseksi jää, miten lähelle alkuperäistä ohjetta oma versioni osuu.

                    1121708.jpg

                                           Pohja:
                                    200g ruskeita pipareja
                                    50g sulatettua margariinia tai voita

                                           Täyte:
                                     2dl vispikermaa
                                     2 dl vaniljarahkaa
                                     5 liivatelehteä
                                     1 dl kuumaa vettä

                                           Päällinen:
                                     6dl glögiä
                                     5 liivatelehteä

Murenna piparkakut hienoksi ja kaada sulatetun rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon. Kuumenna vesi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liota ne kuumaan veteen. Sekoita liivatteet kermarahkaseokseen huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.
Kun täyte on hyytynyt, kuumenna osa glögistä ja liota sinne kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos lopun glögin sekaan ja sekoita. Kaada glögi varovasti täyteen päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Suosittelen kakkua sellaisille, jotka eivät pidä kovasti makeista leivonnaisista. Itse kaipasin täyteeseen hiukan lisää makua. Piparkakkumauste voisi antaa mukavaa makua tai voisihan vaniljarahkan korvata uudella rommi-rusinarahkalla. Vain mielikuvitus on rajana!