maanantai, 10. joulukuu 2007
Jouluinen hyytelökakku
Pohja:
200g ruskeita pipareja
50g sulatettua margariinia tai voita
Täyte:
2dl vispikermaa
2 dl vaniljarahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kuumaa vettä
Päällinen:
6dl glögiä
5 liivatelehteä
Murenna piparkakut hienoksi ja kaada sulatetun rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon. Kuumenna vesi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liota ne kuumaan veteen. Sekoita liivatteet kermarahkaseokseen huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.
Kun täyte on hyytynyt, kuumenna osa glögistä ja liota sinne kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos lopun glögin sekaan ja sekoita. Kaada glögi varovasti täyteen päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Suosittelen kakkua sellaisille, jotka eivät pidä kovasti makeista leivonnaisista. Itse kaipasin täyteeseen hiukan lisää makua. Piparkakkumauste voisi antaa mukavaa makua tai voisihan vaniljarahkan korvata uudella rommi-rusinarahkalla. Vain mielikuvitus on rajana!
Kommentit