Tänään on monta hyvää syytä hiukan herkutella...miehen synttärit ja vanhimman tyttären viimeinen yo-koe tänä syksynä. Niimpä teinkin tälläisen tonnikala-paprikanpiirakan, jonka ohjeen löysin Kirsin keittiöstä. Alkujaan ohje taitaa olla Kokeilevasta keittiöstä. Kiitos ohjeesta!!

       933738.jpg933513.jpg

                                      Pohja:
                           3,5 dl vehnäjauhoja
                           0,5 dl leseitä (käytin kaurahiutaleita)
                           2 tl leivinjauhetta
                           0,5 dl juoksevaa margariinia (käytin oliiviöljyä)
                           1,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa pyöreän piirasvuoan pohja ja reunat taikinalla. Taikina oli tosi nopea tehdä ja miellyttävä käsitellä. Suosittelen!

                                       Täyte:
                           1 prk tonnikalapaloja
                           paprikasuikaleita
                           1 sipuli
                           basilikaa
                           oregaanoa
                           mustapippuria (laitoin vain pippurisekoitusta)
                           2 kananmunaa
                           2 dl maitoa
                           2 dl juustoraastetta

Valuta tonnikala ja kuori ja pilko sipuli. Levitä tonnikala, sipuli ja paprikasuikaleet pohjan päälle, ripottele mausteet päälle. Sekoita munat ja maito keskenään, kaada täytteen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.