Koska Pinja ei voinut allergiansa takia syödä kauraisia omena-kanelimuffineja, tein hänelle mustikkamuffineja. Ohjeen löysin Ankan blogista. Samalla pääsin testaamaan uutta silikonista muffinivuokaani. Huuhtelin vuokan ensin kuumalla vedellä ja annoin kuivahtaa taikinan teon ajan. Koska oli ensimmäinen käyttökerta, voitelin vuokan. Paistamisen jälkeen annoin muffinien jäähtyä vuokassa. N.15 minuutin jäähdytyksen jälkeen muffinit irtosivat vuokasta tosi hyvin. Tarvi vain vähän pohjasta työntää, niin muffinin sai hyvin nostettua pois vuokasta.
         803461.jpg

                            2 dl maitoa
                            1 1/2 dl sokeria
                            1 dl sulatettua margariinia
                            3 1/2 dl vehnäjauhoja
                            1 1/2 dl perunajauhoja
                            2 tl leivinjauhetta
                            2 dl mustikoita

Sekoita maito ja sokeri. Lisää sulatettu margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää mustikat ja nostele taikina kevyesti sekaisin. Jaa taikina muffinivuokaan. Paista 200 asteessa n.15 min.