tiistai, 10. heinäkuu 2007
Mustikkapiirakkaa
Uudet mustikat alkavat pikku hiljaa kypsyä, joten vanhat pitää nyt käyttää pois pakkasesta. Mustikkapiirakka pullapohjaan on meidän perheen kestisuosikki, joten tein sitä.
Pohja:
1/2 palaa hiivaa
2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
50g sulatettua margariinia tai voita
n.5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
10 dl mustikoita
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
Alusta taikina. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja kauli siitä suoraan leivinpaperin päälle ohut levy. Nosta paperin avulla pellille ja painele reunat kiinni pellin reunoihin. Levitä mustikat taikinakuorelle. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele marjojen päälle. Kohota piirasta 15-20 min. Paita 200 asteessa 20-30 min.
Kommentit