Uudet mustikat alkavat pikku hiljaa kypsyä, joten vanhat pitää nyt käyttää pois pakkasesta. Mustikkapiirakka pullapohjaan on meidän perheen kestisuosikki, joten tein sitä.

         725902.jpg

                                         Pohja:
                                         1/2 palaa hiivaa
                                         2 dl maitoa
                                         1/2 dl sokeria
                                         1/2 tl suolaa
                                         50g sulatettua margariinia tai voita
                                         n.5 dl vehnäjauhoja

                                         Täyte:
                                         10 dl mustikoita
                                         1 dl sokeria
                                         3 rkl perunajauhoja

Alusta taikina. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja kauli siitä suoraan leivinpaperin päälle ohut levy. Nosta paperin avulla pellille ja painele reunat kiinni pellin reunoihin. Levitä mustikat taikinakuorelle. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele marjojen päälle. Kohota piirasta 15-20 min. Paita 200 asteessa 20-30 min.