Kuppi kahvia ja pala lihapiirakkaa, olkaa hyvät!!

        566162.jpg

                                   Rahkavoitaikina

                                   1prk maitorahkaa
                                   250g margariinia tai voita
                                   4 dl vehnäjauhoja
                                   1 tl leivinjauhetta

                                   täyte:

                                   6 dl vettä
                                   lihaliemikuutio
                                   2 dl pitkäjyväistä riisiä
                                   400 g naudan paistijauhelihaa
                                   2 sipulia
                                   jauhelihamaustetta
                                   4 keitettyä munaa
                                    
                                   voiteluun:
                                   munaa

Tein pellilliseen lihapiirakkaa kaksi annosta rahkavoitaikinaa. Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta. Keitä munat ja hienonna. Yhdistä täytteen aineet. Kauli taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt täyte. Nosta toinen taikinalevy päälle. Taita jälkimmäisen levyn reunat piirakan alle. Voitele munalla, pistele haarukalla. Paista 200 asteessa 30-40 min.