lauantai, 5. toukokuu 2007
Lihapiirakka
Kuppi kahvia ja pala lihapiirakkaa, olkaa hyvät!!
Rahkavoitaikina
1prk maitorahkaa
250g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
6 dl vettä
lihaliemikuutio
2 dl pitkäjyväistä riisiä
400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
jauhelihamaustetta
4 keitettyä munaa
voiteluun:
munaa
Tein pellilliseen lihapiirakkaa kaksi annosta rahkavoitaikinaa. Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta. Keitä munat ja hienonna. Yhdistä täytteen aineet. Kauli taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt täyte. Nosta toinen taikinalevy päälle. Taita jälkimmäisen levyn reunat piirakan alle. Voitele munalla, pistele haarukalla. Paista 200 asteessa 30-40 min.
Kommentit