Keskimmäinen tyttäristäni täyttää tänään 15 vuotta. Hänelle tein tämän suklaakakun.

499042.jpg

Pohja
kaurakeksejä
50g voita

Täyte
1 levy (200g) taloussuklaata
1/2dl sokeria
2prk maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
1/2dl vahvaa, kuumaa kahvia
4dl kinuskikermaa

Koristeluun
1dl kinuskikermaa
15-20karkkia tai esim. pekaanipähkinöitä

Murskaa piparit hienoksi muruksi esim. monitoimikoneella. Sekoita kulhossa keksimurska ja sulatettu voi. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja levitä seos sen päälle.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Sekoita suklaasula ja sokeri tuorejuuston sekaan. Pehmennä liivatelehtiä 5min. kylmässä vedessä. Purista kuivaksi ja liuota kiehuvan kuumaan kahviin. Yhdistä liivateseos tuorejuustosuklaa seokseen. Lisää viimeisenä vaahdotettu kinuskikerma. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota kakku vuokasta ja laita tarjolle. Koristele kinuskikermalla ja karkeilla tai halutessasi vaikka tuoreilla mansikoilla.
VINKKI: Korvaa kinuskikerma tavallisella kuohukermalla. Lisää tällöin sokerin määrää 1/3dl:lla.