Töihin lähtö lähestyy ja perheelle piti tehdä jotakin iltaruoaksi/palaksi. Niimpä uunissa paistuu nyt jauhelihapiirakka. Muuntelin hiukan Marien tomaattisen jauhelihapiirakan ohjetta. Tässä ohje minun versiooni:

pohja:
Sunnuntai valmispiirakkapohja

täyte:
1 tlk tomaattimurskaa
400 g paisti jauhelihaa
paprikajauhetta
valkopippurijauhetta
jauhelihamaustetta
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
juustoraastetta

"munamaito":
200 g ruohosipuli kasvirasvalevitettä
1dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
2 rkl perunajauhoja

Laita tomaattimurska valumaan. Ruskista sipuli pannulla ja lisää sen jälkeen jauheliha. Ruskista ja mausta. Voitele uunivuoka ja taputtele piirakkapohja vuokan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n.7 min. Levitä valutettu tomaattimurska esipaistetun pohjan päälle. Lisää ruskistettu jauheliha ja juustoraaste. Sekoita "munamaidon" aineet keskenään ja kaada jauhelihan päälle. Ripottele vielä vähän juustoraastetta pinnalle. Paista 175 asteessa n.30 min. tai kunnes "munamaito" on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin.

       550623.jpg