Tänään leivoin meidän ekaluokkalaisen kanssa ihan perinteisiä korvapuusteja.

Taikina:
7,5 dl maitoa
250 g margariinia
1,5 pak hiivaa
2 tl suolaa
2-3 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n.16 dl vehnäjauhoja (arvio)

Voiteluun: munaa, raesokeria

Osan maidosta korvasin tällä kertaa ternimaidolla, jota sain yhdeltä emännältä. Taikinan vaivasin yleiskoneella...helppoa! Jauhoja laitoin aluksi ehkä noin 14 dl ja lisäsin sitten lisää tarpeen mukaan, kun vaivasin taikinaa. Lisäksi taikina "imi" leivontavaiheessa vielä vähän jauhoja leivontapöydältä. Meillä voiteluun käytetään maitoa leipurikaverini kananmuna-allergian vuoksi. Pullista tulee ihan kauniita, mutta hiukan vaaleampia kuin munalla voideltaessa.

421398.jpg