sunnuntai, 4. maaliskuu 2007
Lesesämpylät
5 dl vettä
3 dl kauraleseitä
1 ps kuivahiivaa (11g)
2 rkl sokeria tai siirappia
n.1 tl suolaa
8-9 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
Sekoita reilusti lämpimään veteen kauraleseet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola ja jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi. Taikina on hiukan tarttuvaa. Anna kohota lämpimässä paikassa n.30 min. Pyörittele taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä sämpylöitä. Kohota liinan alla n.30 min. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseitä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.10-12 min.
Kommentit