Sunnuntaipäivä...leipä loppu! Onneksi kaapissa oli tarpeita näihin maukkaisiin sämpylöihin.

5 dl vettä
3 dl kauraleseitä
1 ps kuivahiivaa (11g)
2 rkl sokeria tai siirappia
n.1 tl suolaa
8-9 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä

Sekoita reilusti lämpimään veteen kauraleseet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola ja jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi. Taikina on hiukan tarttuvaa. Anna kohota lämpimässä paikassa n.30 min. Pyörittele taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä sämpylöitä. Kohota liinan alla n.30 min. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseitä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.10-12 min.

427468.jpg