Jokin aika sitten sain sähköpostiini kiertokirjeen, johon osallistumalla on mahdollista saada 36 eri reseptiä. Jatkoin tietenkin kirjettä ja eilen sain jo neljännen reseptini, jota piti heti tänään kokeilla. Tosi hyviä näistä juustopuusteista tulikin. Kannattaa kokeilla!

Taikina:
5 dl maitoa
pala hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
n.10 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
50g voita sulatettuna tai öljyä

Täyte:
50 g voita
150 g juustoraastetta
Halutessasi voit laittaa esim. aurajuustomuruja TAI ohueksi suikaloitua kinkkua TAI aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna.

Voiteluun: kananmunaa (itse voitelin vedellä allergian vuoksi)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Lisää lopuksi voi ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 20-30 min. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauliste kahdessa osassa suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Voitele levyt pehmeällä voilla ja ripottele pinnalle juustoraastetta (ja auramurut tai muut täyteet). Jätä vähän juustoraastetta koristeluun. Rullaa levyt rulliksi ja leikkaa noin 2 cm:n viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele kohonneet viipaleet ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista 225 asteessa kullanruskeiksi eli noin 10-15 minuuttia. Ja eikun syömään...

431445.jpg