Nyt myös laktoosi-intoleranssia sairastavat voivat nauttia ihanista suklaaherkuista, kun kauppoissa on yhä enemmän saatavilla laktoosittomia tuotteita.
7 munan suklaakakkupohja
Täyte:
200g laktoositonta suklaata
1 prk tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Kostutus:
appelsiinimehu
Kuorrutus:
2 dl kermaa
100 g laktoositonta suklaata
Koristeet:
suklaa ruusuja ja lehtiä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan.Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja vedestä puristetut liivatelehdet lämpimässä konjakissa.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan sulatetut liivatelehdet.Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Kommentit