Nyt myös laktoosi-intoleranssia sairastavat voivat nauttia ihanista suklaaherkuista, kun kauppoissa on yhä enemmän saatavilla laktoosittomia tuotteita.

7 munan suklaakakkupohja

 

Täyte:

200g laktoositonta suklaata

1 prk tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl kuohukermaa

4 liivatelehteä

1/2 dl sitruunamehua

Kostutus:

appelsiinimehu

Kuorrutus:

2 dl kermaa

100 g laktoositonta suklaata

Koristeet:

 

suklaa ruusuja ja lehtiä

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan.Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja vedestä puristetut liivatelehdet lämpimässä konjakissa.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan sulatetut liivatelehdet.Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi.