Tänään oli ensimmäisen Angry birds-kakkuni vuoro. Sellainen tilattiin minulta erään pienen miehen syntymäpäiville. Itse rakastan Angry birdsiä ihan hirveesti, vaikken siitä juurikaan mitään tiedä. En ole koskaan pelannut esimerkiksi sitä peliä, mutta mä ihailen suuresti tätä "äiti" Angry birdsiä. Luin joulun aikaa jostain lehdestä hänen haastattelunsa ja se teki minuun suuren vaikutuksen.

Paistoin 8 munan sokerikakkupohjan jalkapallokakkuvuokassa. Täytin kakun vadelmarahkamoussella. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Muotokakuissa kostutuksen kanssa pitää olla varovainen, ettei kostuta kakkua liikaa. Liian kostea kakku saattaa nimittäin menettää muotonsa.

Kakku hyytyi vuokassaan yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen kumosin sen pahvisen kakkualustan päälle ja päällystin sen ohuella kerroksella kermavaahtoa, johon olin vispannut 1 rkl:n vaniljakreemijauhetta joukkoon. Kerma kerroksen tarkoituksena on antaa kuorrutteelle hyvä tarttuntapinta.

Kakun kuorrutin punaisella sokerimassalla. Vaihtoehtoisesti kuorruttamiseen voi käyttää myös marsipaania. Itse käytän useinmiten sokerimassaa, koska se ei ole niin makeaa kuin marsipaani. Sokerimassa vaan kuivuu nopeammin ja saattaa helposti alkaa halkeilla. Hyviä apuvälineitä kakun päällystämisessä on mm. kuvassakin näkyvät pizzaleikkuri ja siloittaja.

Angry birdsin nokan ja pyrstöheltan tein valmiiksi jo aiemmin viikolla, että ne ehtivät hiukan kuivahtaa ennen kakkuun kiinnittämistä. Kiinnittämisessä käytin apuna coktailtikkuja.

Tästä Angry birdsistä tuli aika kiltin näköinen. Silmien mustuaiset olisivat voineet olla hiukan ylempänä niin katseesta olisi tullut hiukan tuimempi.

ONNEA ELMOLLE!