Tyttären PartyLite-kutsuille meni myös tämä gluteeniton kinkku-sienipiirakka. Pohja oli positiivinen yllätys eli oikein maukas ja helppo työstää. Kokonaisuutena piirakka on kokeilemisen arvoinen.

Pohja:

250 g margariinia tai voita

5 dl gluteenittomia jauhoja

( 3dl tummia ja 2 dl vaaleita jauhoja)

2 dl juustoraastetta

1 dl vettä

Täyte:

2 sipulia

250 g kinkkusuikaleita

suppilovahveroita

250 g Koskenlaskija-juustoa

4 dl ruokakermaa

4 kananmunaa

suolaa

pippurirouhetta suoraan myllystä

Mittaa pohjan aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Tästä ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.

Itse käytin piirakkaan pakastettuja suppilovahveroita. Laita sulat sienet paistinpannulle yhdessä sipulisilpun kanssa. Kuullota. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja koskenlaskija pieninä paloina. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää kerma ja mausteet. Kaada täyte kulhoon jäähtymään. Kun täyte on jäähtynyt lisää kananmunat. Sekoita ja kaada täyte pohjan päälle. Pasita piirakkaa n. 30 minuuttia uunin alatasolla 200 asteessa.