Toisiksi vanhin Tyttäristäni pyysi minua tekemään voileipäkakun kesätyöpaikalleen kiitokseksi työkavereille kuluneesta kesästä. Yksi perheemme suosikki voileipäkakuista on tämä kreikkalainen voileipäkakku...broileria, fetaa, tzatzikia ja valkosipulin ihania makuja. Leipänä kaytän aina voileipäkakuissa paikallisen leipomoyrittäjän kauravuokaa. Se on riittävän tiivistä ja kestää hyvin kostutuksen. Minun mielestäni paahtoleivät ovat liian höttösiä. Voileipäkakun tulee olla riittävän kostea, joten kun paahtoleivät kostuttaa, niistä tulee ihan mössöä.

2,5 pkt kauravuokaa

1. täyte Broiler-fetatäyte

600 g broilersuikaletta
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 prk kreikkalainen valkosipulituorejuustoa (a'100g)
1 prk ranskankermaa

 

Täyte 2: Tzatziki

300 g tuorekurkkua
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 maustemitta viinietikkaa

Kostutus:
maidolla

Kakun pinnalle:
2 prk kreikkalainen valkosipulituorejuustoa
1 prk ranskankermaa

Koristeeksi:
tammenlehväsalaattia
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
fetajuustoa
herneenversoja

Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilersuikaleet ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa broiler pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen ainekset.

Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti keskenään ja lisää seokseen loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado tarjottimelle tai irtopohjavuokaan ensimmäinen kerros leipää. Kostuta leivät pullasutia apunakäyttäen hyvin. Kaada puolet broilertäytteestä leipien päälle. Lado toinen kerros leipää ja kostuta. Kaada tzatzikitäyte leipien päälle. Lado taas kerros leipää täytteen päälle ja kostuta. Kaada loput broilertäytteestä leipien päälle. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään asti.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi noin 5 minuutia. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.