Tänään meillä vietettiin 12 vuotis syntymäpäiviä ja silloinhan se on tietenkin kakun paikka. Sonjan yksi lempiväreistä on keltainen ja se näkyi sekä kakussa että kattauksessa.

8 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

vaniljamaidolla

Lime-valkosuklaatäyte:

2,5 dl Flora vispiä

200 g lime-valkosuklaarahkaa

2 limen mehu

5 liivatelehteä

130 g valkosuklaata

Lime curdia

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Sekoita kerma-rahkaseokseen limemehu. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Valuta liivatteet täytteeseen ohuena nauhana ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita ensimmäinen kakkupohjakerros vuoan pohjalle. Kostuta kakkupohjaa maidolla (n. 3rkl per kerros). Levitä muutama ruokalusikallinen Lime Curd-tahnaa pohjan päälle. Rouhi valkosuklaata ja levitä puolet suklaasta kakkupohjakerroksen päälle. Lado puolet täytteestä suklaiden päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele loput suklaista täytteiden päälle. Laita toinen kerros kakkupohjaa täytteen päälle, kostuta ja tee samoin kuten ensimmäisen kerroksen kohdalla. Täytteiden lisäämisen jälkeen laita kakkupohjan kansi päälle, suojaa kelmulla ja laita jääkaappiin painon alle hyytymään.

Pursotukset:

flora vispiä

vaniljakreemijauhetta

Koristeet:

marsipaania

kaupan valmis kruunu

ONNEA VIELÄ KERRAN SONJALLE!