Eräällä kauppareissulla jo ennen joulua silmiini osui Valion uudehko Tiramisu-rahka, jota piti heti napata pari purkkia ostoskärriin. Vihdoin tänään ehdin tekemään niistä hyydytetyn tortun illan vieraille kahvin kanssa nautittavaksi. Ohje on purkin mukana tulleesta pannasta. Minä jätin vaan tortusta pois banaanin, koska kaikki perheessäni ei pidä siitä.

Pohja:

n.200 g kaurakeksejä

75 g voita tai margariinia

Täyte:

2 prk tiramisu-rahkaa

2 dl vispikermaa

4 liivatelehteä

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit monitoimikoneella. Sulata rasva pohjaa varten. Yhdistä kaksi ensimmäistä. Laita leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle. Levitä keksi-rasvaseos vuokan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja kuumaan vesitilkkaan sekoitetut liivatelehdet. Lisää lopuksi seokseen kermavaahto kevyesti nostellen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Päälle sihtasin hiukan kaakaojauhetta ja rouhin suklaata. Koristeet vanhaa varastoa - tehty marsipaanista.