Tein tälläisen kermakakun samoihin rippijuhliin kuin edellisen suklaaunelmakakunkin.
Vaalea sokerikakkupohja
Kostutus:
vaniljamaidolla
Mansikkamousse:
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
4 dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria
Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo mansikat soseeksi. Lisää flora vispi vaahdon joukkoon maitorahka ja mansikkasurvos. Purista liivatelehdet kuiviksi ja laita kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Mausta sokerilla.
Valkosuklaamousse:
1 prk Flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
50 g valkosuklaata sulatettuna
50 g valkosuklaata rouhittuna
2 liivatelehteä
tilkka vettä
Sulata suklaa, anna jäähtyä. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää flora vispin joukkoon maustamaton tuorejuusto. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liota kuumaan veteen. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu valkosuklaa ja liivateseos kokoajan sekoittaen. Kääntele viimeiseksi joukkoon rouhittu valkosuklaa.
Kommentit