Tasty Cake-blogista löysin tälläisten munattomien muffinien ohjeen. Muffinit näyttivät niin hyviltä ja kun ohje oli vielä munaton päätin tehdä niitä myös synttärikahveilleni. Näin sain taas hyvää tarjottavaa perheen kananmuna-allergisellekin. Muffinit olivat oikein meheviä ja maistuvat kyllä ei-allergisellekin.

3dl    vehnäjauhoja

2dl    sokeria

1tl     leivinjauhetta

0,5tl  soodaa

1tl     vaniljasokeria

1,5    appelsiininkuorta raastettuna

1       appelsiinin mehu

1dl    ruokakermaa

1dl    öljyä

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää appelsiininkuori, rasva ja nesteet. Lusikoi taikinaa muffinsivuokiin. Paista muffinseja 175 -asteessa 15-20min.

Halutessaan muffineihin voi tehdä ja laittaa myös kuorrutteen. Näin muffineista tulee näyttävämmän näköisiä. Tässä vielä ohje TastyCake-blogista kuorrutteeseen, jonka minä tällä kertaa jätin tekemättä.

Kuorrutus:

0,5dl  tuorejuustoa appelsiininmakuinen/pehmeää voita

0,5dl  kookosrasvaa

n.6dl  tomusokeria

1/4dl  appelsiinimehua

Sulata kuorrutusta varten kookosrasva. Sekoita hieman jäähtynyt rasva tuorejuustoon. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman minuutin. Lisää vuorotellen tomusokeria ja appelsiinimehua kunnes koostumus paksua ja pursotettavaa.