POHJA:

200 g digestivejä

75 g margariinia sulatettuna

TÄYTE:

2,5 dl Flora Vanillaa

2,5 dl Flora Vispiä

400 g pakastemansikoita

3/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 rkl sitruunamehutiivistettä

5 liivatelehteä

1/2 dl mansikkamehua

PÄÄLLE:

400 g mansikoita

1/2 dl sokeria

1 dl mansikkamehua

4 liivatelehteä

KORISTELUUN:

marsipaaniruuja ja -lehtiä

Murskaa keksit ja sekoita sulan margariinin kanssa hyvin sekaisin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulta mansikat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta mansikat. Vatkaa Flora Vanilla ja Flora Vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, soseutetut mansikat, sokerit ja sitruunamehu. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Lisää liivateliuos kevyesti käännellen täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata mansikat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Sekoita liivateseos soseutettujen mansikoiden joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Koristele mansikoilla.

Ohje: Maarit Hotanen, Hanko

Kirjasta Pipareista pitsikakkuun, toimittanut Ulla Svensk

Ps. Aiemmin tekemäni sama kakku löytyy TÄÄLTÄ.