sokerikakkupohja

Kostutus:

1-2 dl maitoa

1 tl vanilliinisokeria

Kinuskikastike:

3 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

Kinuski-puolukkatäyte:

kinuskikastike

3 dl kuohukermaa

150 g tuorejuustoa

3 liivatetta

4 rkl vettä

100-150 g jäisiä puolukoita

Kinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa

1,5 dl fariinisokeria

1-2 tl voita

Kermapursotukset:

Flora vispiä

vaniljakreemijauhetta

Koristeet:

marsipaania

Valmista kinuskikastike mielellään jo edellisenä päivänä, koska sen tarvii olla täysin kylmää vaahtoutuakseen kunnolla. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.

Vaahdota täytettä varten kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kermatuorejuustoseokseen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen.Sekoita täytteeseen ja lisää jäiset puolukat.

Vuoraa irtopohjavuoka kelmuilla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohja vuokaan. Kostuta ja levitä päälle täytettä.Aseta päälle seuraava pohja ja toista sama.Nosta lopuksi päälle viimeinen pohja ja kostuta se vaniljamaidolla. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Laita kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehuu. Keitä kinuskia noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle, jonka olet kumonnut tarjoilualustalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Vaahdota flora vispi. Siivilöi vatkaamisen lomassa vaniljakreemijauhe joukkoon. Lusikoi kerma pursotinpussiin ja pursota reunat.

Ohje on kopioitu Kinuskikissalta.