10 munan sokerikakkupohja

(kaikkia aineita yhtä paljon + reilu tl leivinjauhetta)

Kostutus:

vanilliinimaidolla

Vadelmamousse:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g vadelmia soseutettuna

Kinuskimousse:

8 liivatelehteä

1 prk flora vispiä

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk kinuskikastiketta

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Päällä:

marsipaani

Pursotukset:

flora vispiä

vaniljakreemijauhetta

Koristeet:

marsipaania

 

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

 

Valmista kinuskimousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, sokerit ja kinuskikastike. Sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seos kinuskivaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, vaniljatuorejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Siirrä kaulittu ja kuvioitu marsipaanilevy kakun päälle, samoin koristeet.  Pursota kakun reunat.

Täytteiden ohjeet Open Cafesta.