( 40 kpl )

pohjat:

9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)

250 g rasvaa

3½ dl kylmää maitoa

50 g tuore hiivaa

1½ tl suolaa

täyte:

noin 800 g jauhelihaa ruskistettuna + maustettuna seuraavilla mausteilla

sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa,paprikajauhetta, aromisuolaa

 

Lisäksi tarvitaan: tomaattiviipaleita ja

juustoraastetta

reunojen voiteluun munaa

Valmistaminen:

- taikina; nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön) ja leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin

- painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle

- voitele reunat munalla

- täytä pikkupiirakat , ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste

- kohota vielä pikkupiirakat

- paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!

Ohje on suoraan kopioitu Mimmi Mutikaisen-blogista, josta löysin tämän kivan ohjeen. Taikina oli oikein miellyttävää käsitellä ja helppoa työstää.