( 40 kpl )
pohjat:
9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)
250 g rasvaa
3½ dl kylmää maitoa
50 g tuore hiivaa
1½ tl suolaa
täyte:
noin 800 g jauhelihaa ruskistettuna + maustettuna seuraavilla mausteilla
sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa,paprikajauhetta, aromisuolaa
Lisäksi tarvitaan: tomaattiviipaleita ja
juustoraastetta
reunojen voiteluun munaa
Valmistaminen:
- taikina; nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön) ja leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin
- painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle
- voitele reunat munalla
- täytä pikkupiirakat , ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste
- kohota vielä pikkupiirakat
- paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!
Ohje on suoraan kopioitu Mimmi Mutikaisen-blogista, josta löysin tämän kivan ohjeen. Taikina oli oikein miellyttävää käsitellä ja helppoa työstää.
Kommentit