1250622240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA:

kaurakeksejä

70g margariinia

TÄYTE:

250g maitorahkaa

4 dl kermaa

1 dl vadelmia

2 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

1 dl sokeria

5 liivatelehteä

PINNALLE:

vadelmia

KIILLE:

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja lisää keksimurun joukkoon. Levitä seos irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka ja murskatut vadelmat. Mausta täyte vaniljasokerilla, sitruunamehulla ja sokerilla.

Liota vedestä puristetut liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää liuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Levitä hyytyneen täytteen päälle vadelmia. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele pullasutia apuna käyttäen vadelmien päälle. Anna hyytyä vielä kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.