Hannan keittiöstä löysin kivan hyydytetyn kakun ohjeen näin pääsiäiseksi.

1239601216_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja;

200g digestive keksejä

75 g rasvaa

Täyte;

6    liivatelehteä

1 tlk säilykepersikoita soseutettuna

500g maitorahkaa

2 dl sokeria

1  rkl vaniljasokeria

1 prk flora vanillaa

Päälle;

1  tlk  säilykepersikoita sosutettuna

4  liivatelehteä

Hienonna keksit monitoimikoneella tai muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sulata rasva ja sekoita keksimuruseos rasvan joukkoon. Laita 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi. Kaada keksimuru-rasvaseos vuokan pohjalle ja levitä tasaisesti.

Laita täyteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa flora vanilla vaahdoksi. Soseuta persikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa rahka ja sokerit sekaisin ja lisää persikkasose. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivatteet ohuena nauhana rahkaseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vanillavaahto kevyesti nostellen, mutta kuitenkin niin, että sekoittuu hyvin täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita päälliseen tulevat liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sosuta persikat liemineen. Purista liivetteista ylimäärinen vesi pois ja kaada ohuena nauhana persikkasoseen sekaan. Kaada sose kakun päälle ja laita hyytymään kylmään mielellään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä haluamallasi tavalla.