Hannan keittiöstä löysin kivan hyydytetyn kakun ohjeen näin pääsiäiseksi.
Pohja;
200g digestive keksejä
75 g rasvaa
Täyte;
6 liivatelehteä
1 tlk säilykepersikoita soseutettuna
500g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk flora vanillaa
Päälle;
1 tlk säilykepersikoita sosutettuna
4 liivatelehteä
Hienonna keksit monitoimikoneella tai muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sulata rasva ja sekoita keksimuruseos rasvan joukkoon. Laita 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi. Kaada keksimuru-rasvaseos vuokan pohjalle ja levitä tasaisesti.
Laita täyteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa flora vanilla vaahdoksi. Soseuta persikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa rahka ja sokerit sekaisin ja lisää persikkasose. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivatteet ohuena nauhana rahkaseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vanillavaahto kevyesti nostellen, mutta kuitenkin niin, että sekoittuu hyvin täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
Laita päälliseen tulevat liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sosuta persikat liemineen. Purista liivetteista ylimäärinen vesi pois ja kaada ohuena nauhana persikkasoseen sekaan. Kaada sose kakun päälle ja laita hyytymään kylmään mielellään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä haluamallasi tavalla.
Kommentit