Pohja:

200g digestive keksejä

75g laktoositonta margariinia

Täyte:

2,5 dl laktoositonta kermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1.5dl lakritsikastiketta
4kpl kick-patukoita
4 liivatelehteä
1dl tomusokeria
vaniljasokeria

Murskaa keksit hienoksi joko muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja yhdistä keksimurujen kanssa. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-rasvaseos vuokan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata kick-patukat kattilassa ja sekoita ne lakritsikastikkeen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää joukkoon lakritsikastike, johon olet jo lisännyt sulatetut kick-patukat. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan vesi tilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä lakritsikastikkeella. Minulla koristelu ei oikein onnistunut. Tarvii vielä harjoitella.