Ullan iki-ihanasta kirjasta Unelmakakut löytyy tämänkin täytekakun ohje. Kakusta tulit tosi hyvänmakuinen, mutta kuorrute ei onnistunut niinkuin olisi pitänyt. Jotakin meni pieleen, mutta en tiedä mitä?!? Kuorrutteesta tuli aika kova ja tosi valkoinen...ihan erivärinen ja -näköinen kuin Unelmakakut-kirjan kuvassa oleva kakku. Tämän kakun yhteydessä tuli taas todettua, että koristelu kannattaa suunnitella hyvin ennen varsinaista koristeluvaihetta :)

1549062.jpg

Pohja:

4 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

vaniljamaito

Täyte:

4dl vispikermaa
200g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g mustikoita
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä

Kuorrutus:

350g valkosuklaata
1dl kermaa

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita toinen pohjista kakkuvuokan sisään ja kostuta.

2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, lisää siihen maitorahka ja tuorejuusto. Jos käytät pakastemustikoita, valuta ne ennen täyteeseen lisäämistä siivilän läpi. Mausta täyte sokerilla maun mukaan.

3. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne 1dl:aan kuumaa nestettä. Sekoita ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Aseta toinen pohjalevyistä päälle ja kostuta.

4. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

5. Valmista seuraavana päivänä kuorrutus. Pilko valkosuklaa kasariin ja lisää kerma. Kuumenna seosta niin, että suklaa sulaa joukkoon ja seos sakenee. Varo,ettei pala! Nosta kasari liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

6. Irrota kakku reunavuoasta ja laita leivinpaperin päälle tarjoiluastialle. Kaada kuorrutus kakun päälle, nostele paletilla ylimääräinrn kuorrutus takaisin kasariin. Kaada vielä loppukuorrute pinnalle, jotta saat sileän kakun.

7. Koristele reunat krokantilla tai pähkinärouheella. Päälle voit tehdä marsipaaniruusuja.

Edit: Tiedustelin Ullalta itseltään, mikä olis mahtanut mennä tuossa mun kuorrutteessa pieleen ja syykin selvisi. Käytin kuorrutteeseen vispikermaa ja sehän ei kestä kuumentamista. Muistakaa siis kaikki, että kaikkiin kuumennettaviin kuorrutteisiin pitää laittaa kuohukermaa. Se kestää kuumentamista ja kuorrutteet onnistuvat!

LEIPOMISEN ILOA KAIKILLE!