Kinuski:
2dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria
1-2tl voita
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seos kokoajan sekoittaen. Kun kerma alkaa kiehua, pienennä levyä. Anna kiehua n.10 min. samalla kevyesti sekoitellen, ettei pala pohjaan. Jos kiehuminen lakkaa, suurenna levyä. Kinuskin tulee kiehua koko ajan.
Nosta kattila pois liedeltä. Lisää voi ja sekoita. Anna jäähtyä kunnolla. Kuumana valuu herkästi suotta pois kakun päältä. Kun kinuski jäähtynyt n.5 min., kaada se kakun päälle. Aloita keskeltä ja pyörittele reunoille asti. Koristele reunat kermavaahdolla (2,5dl flora vispiä).
Tässä vielä kuvaa liljoista kakun päältä. (Anteeksi, kuvan heikohko laatu!)
Kommentit