Tein Äitini syntymäpäiväkahveille tälläisen kinuskikakun. Neljän munan kakkupohja. Kostutus vaniljamaidolla. Välissä yleisön pyynnöstä mansikkahilloa, banaania ja kermaa, johon vispasin vielä vaniljatuorejuustoa sekaan. Päällä siis kinuski. Reunoilla pursotukset flora vispiä. Koristeet marsipaania.

1483352.jpg

Kinuski:

2dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria
1-2tl voita

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seos kokoajan sekoittaen. Kun kerma alkaa kiehua, pienennä levyä. Anna kiehua n.10 min. samalla kevyesti sekoitellen, ettei pala pohjaan. Jos kiehuminen lakkaa, suurenna levyä. Kinuskin tulee kiehua koko ajan.

Nosta kattila pois liedeltä. Lisää voi ja sekoita. Anna jäähtyä kunnolla. Kuumana valuu herkästi suotta pois kakun päältä. Kun kinuski jäähtynyt n.5 min., kaada se kakun päälle. Aloita keskeltä ja pyörittele reunoille asti. Koristele reunat kermavaahdolla (2,5dl flora vispiä).

1483354.jpg

Tässä vielä kuvaa liljoista kakun päältä. (Anteeksi, kuvan heikohko laatu!)