sunnuntai, 9. maaliskuu 2008
Mantelinen omenaherkku (laktoositon)
2 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
1dl maitoa (maitojuomaa)
1dl sulatettua margariinia
1dl mantelirouhetta (käytin mantelijauhoa)
2-3 omenaa
Päälle:
150g mantelimassaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1rkl mantelilikööriä
70g mantelilastuja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi sula rasva sekä mantelirouhe.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Viipaloi kuoritut omenat ja asettele viipaleet taikinan päälle. Paista 200 asteessa n.20 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin paiston jälkeen.
Kauli mantelimassa hyvin ohueksi ja nosta piirakan päälle. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja mantelilikööri keskenään. Kuorruta mantelimassan pinta seoksella.
Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla ja peitä tuorejuusto-tomusokerikuorrutus niillä. Voit sihdata kakun päälle tomusokeria sekä koristella lopuksi marsipaaniruusuilla.
Kommentit