Muutama vuosi sitten oli Kodin kuvalehdessä tälläisten joulupipareiden ohje. Silloinkin innostuin niistä sen takia, kun niihin ei tule lainkaan kananmunaa. Eilen leivoin meille pipareita yhdessä Pinjan kanssa.

       1137889.jpg

                                 1 1/2 dl siirappia
                                 2 tl kanelia
                                 2 tl inkivääriä
                                 2 tl kardemummaa
                                 1 tl maustepippuria
                                 1 tl neilikkaa
                                 200 g voita
                                 2 dl sokeria
                                 1 dl kermaa
                                 2 tl soodaa
                                 8 dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää siirappi-mausteseos ja kerma. Lisää sooda-vehnäjauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.
Taikinasta tulee paljon vaaleampaa kuin tavallisesta siirappipiparitaikinasta. Leivottaessa tarvitset paljon jauhoja leivinpöydälle, jotta saat hyvin siirrettyä piparit pellille eivätkä ne tartu leivinpöytään kiinni. Uunissa piparien väri tummuu ja niistä tulee ihanan mureita.