Vieras tulossa, joten sehän on silloin kakun paikka. Muunsin hieman Fazerin Marianne-rahkakakun ohjetta eli jätin pois täytteestä marianne crush-rouheen. Samalla sain kakusta laktoosittoman, kun käytin laktoosittomia maitotuotteita ja keksejä. Nykyisin todella hyvin saatavilla erilaisia laktoosittomia tuotteita!

        618963.jpg

200 g keksejä, 75 g margariinia sulatettuna, 2 dl vispikermaa, 200 g maitorahkaa, 5 liivatelehteä, 1dl kiehuvaa vettä, 400 g marjoja, 1dl sokeria, 4 liivatelehteä, 1 dl punaista mehua

Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen kerma-rahkavaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahka on hyytynyt. Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehdet 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen rahkakerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Koristele mielesi mukaan.