Synttäritarjoiluihin kuuluu myös tälläinen vadelmainen juustokakku, jonka tein Eijan kanssa yhdessä. Koristelu onkin yksin Eijan käsialaa.

518108.jpg

Pohja:
n.150g keksejä muruina
75g margariinia (laktoositonta)

Täyte:
200g tuorejuustoa (maustamaton Viola, laktoositon)
200g pakastevadelmia
0,5dl sokeria
1/2dl punaista mehutiivistettä
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa (laktoositon)

Murenna keksit. Sulata rasva ja yhdistä keksimuruihin. Painele tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja sekoita sokeri ja tuorejuusto niiden joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kuumenna 1/2 dl mehutiivistettä ja liota liivatelehdet siihen.
Yhdistä kaikki aineet. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi.