3 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
150 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään ranskankerma ja vaniljarahka. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa. Varo, ettei pala! Lisää sulanut suklaa yhdessä vaniljasokerin kanssa ranskankerma-rahkaseokseen. Vispaa kerma vaahdoksi. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivatteet ohuena nauhana seokseen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Kokoa kakku vuokaan. Laita päällimmäinen osa nurinpäin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Lisää taas kakkulevy, kostutus ja moussea, esim. hillomousse. Lisää vielä viimeinen kakkulevy ja kostutus. Käännä kelmujen reunat kakun päälle. Anna hyytyä yön yli kylmässä.
HILLOMOUSSE
3 liivatelehteä
1 dl flora vispiä
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g hilloa (mansikka, vadelma jne.)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja hillo. Lisää liotetut liivatteet ohuena nauhana. Nostele lopuksi vispattu flora vispi.
SITRUUNATÄYTE
2,5 dl kermaa
1 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
Vatkaa kerma. Lisää rahka ja sokerit. Lisää sitruunamehuun liuotetut liivatelehdet ohuena nauhana.
MAIDOTON VADELMAMOUSSE
5 liivatelehteä
2 dl Gogreen vanillaa
2 dl Gogreen kermankorviketta
1 dl Alpron maustamatonta yofua
1,5 dl tomusokeria
100 g vadelmia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vanilla vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa kermankorvike vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään sekä lisää tomusokeri ja yofu. Kiehauta vettä 0,5 dl, lisää liotetut liivatelehdet kuumaan veteen ja vatkaa liuos moussen joukkoon. Lisää lopuksi vadelmat.
DIPLOMAATTIKREEMI
5 dl vispikermaa
250 g vaniljakreemiä
(2 dl vettä + 3/4 dl
vaniljakreemijauhetta)
Vaahdota kerma. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna saostua. Sekoita vaahdotettu kerma vaniljakreemiin tasaisesti. Jos kreemi on löysää, voit lisätä siihen vaniljakreemijauhetta. Käytä kreemiä kakun täyteenä yhdessä esim. mansikkahillon kanssa.
SITRUUNAINEN TÄYTE
150 g voita
2 dl tomusokeria
3 munankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset, vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori ja vatkaa kuohkeaksi. Täyte on valmista. Käytä yhdessä mansikkahillon kanssa. Kostutukseen käy hyvin sitruunalimonadi (2 dl).
Mansikka-vaniljamousse:
1prk floravispiä
1prk vaniljatuorejuustoa
3 dl mansikoita survottuna (pakaste)
sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
n.½dl mansikkamehua liivatteiden liuottamiseen
Tämä määrä moussea riittää täytekakun kahteen väliin.
Appelsiini-suklaatäyte:
1prk flora vispiä
1rs appelsiinituorejuustoa
150g tummaa suklaata sulatettuna
Vatkaa floravispi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto sekä sulatettu suklaa. Lisää halutessasi myös sokeria.
MARIANNEMOUSSE
1 prk Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 tai kokonainen pss Marianne-crushia
vaahtoutuvaa suklaakastiketta esim. Pirkka
(3 liivatetta)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää Marianne-crushia ja suklaakastiketta maun mukaan. Anna täytteen makuuntua jääkaapissa. Sulata n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
(Tämä satsi riittää esim. 3-4 munan kakkupohjaan)
3 liivatelehteä
1/2 prk Flora Vanillaa (vaahtoutuva vaniljakastike)
50 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
200 g vadelmia
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Vanilla ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita sulatettu valkosuklaa vaahdon joukkoon.
Kiehauta 1/4 dl vettä ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Lisää liuos vaahdon joukkoon.
Lisää vadelmat ja sekoita täyte tasaiseksi.
Valmis, nyt voit täyttää kakun.
Mansikkamousse:
1prk flora vispiä
1prk maitorahkaa
4dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria
Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo mansikat soseeksi. Lisää flora vispi vaahdon joukkoon maitorahka ja mansikkasurvos. Purista liivatelehdet kuiviksi ja loita kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Mausta sokerilla.
Valkosuklaamousse:
1prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
50g valkosuklaata sulatettuna
50g valkosuklaata ruohittuna
2 liivatelehteä
tilkka vettä
Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää flora vispin joukkoon maustamaton tuorejuusto. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liota kuumaan veteen. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu valkosuklaa ja liivaseos kokoajan sekoittaen. Kääntele viimeiseksi joukkoon rouhittu valkosuklaa.
Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Mansikkakermaa
1 prk ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
400 g vadelmia
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta vadelmat toisessa astiassa sauvasekoittimella. Lisää vadelmien joukkoon maitorahka ja ranskankerma sekä sokerit. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Nougat-täyte
n. 3,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 pss Wiener Nougat Crushia
pari riviä valkosuklaata raastettuna pieneksi
3 rkl vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan.
Sekoita aineet vatkaimella
Maidoton mansikkatäyte
2dl Sunnuntai kuohkea vispi
1dl Keiju mansikkajogurtti
2.5dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
1dl tomusokeria
- 3dl Flora Vispiä
- 200g lime-valkosuklaarahkaa
- 1dl limemehua (esim. Labetto)
- 5 liivatelehteä
- 130g valkosuklaata (esim. Panda)
- Lime Curd-tahnaa
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Sekoita kerma-rahkaseokseen limemehu. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Valuta liivatteet täytteeseen ohuena nauhana ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita ensimmäinen kakkupohjakerros vuoan pohjalle. Kostuta kakkupohjaa maidolla (n. 3rkl per kerros). Levitä muutama ruokalusikallinen Lime Curd-tahnaa pohjan päälle. Rouhi valkosuklaata ja levitä neljäsosa suklaasta kakkupohjakerroksen päälle. Lado puolet täytteestä suklaiden päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele neljäsosa suklaista täytteiden päälle. Laita toinen kerros kakkupohjaa täytteen päälle, kostuta ja tee samoin kuten ensimmäisen kerroksen kohdalla. Täytteiden lisäämisen jälkeen laita kakkupohjan kansi päälle, suojaa kelmulla ja laita jääkaappiin painon alle hyytymään.
Mansikka-valkosuklaamousse
(noin 9 munan kakkuun)
5 dl kermaa
200g maitorahkaa
300g valkosuklaata
350g mansikkasosetta
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata liivatteet kuuman veden sekaan. Kaada liivateseos marjasoseen joukkoon. Ja kaada marjasose, tomusokeri sekä vaniljasokeri rahkan joukkoon. Lisää vielä sulatettu sekä jäähdytetty valkosuklaa. Sekoita täyte tasaiseksi ja lisää joukkoon lopulta kermavaahto.