Löysin erittäin hyvän munattoman täytekakkupohjan reseptin lueskellessani eri leivontablogien ohjeita. Yleensä munattomista pohjista tulee kauhean matalia, mutta tässä ei ole sitä ongelmaa. Makukin on tosi hyvä. Suosittelen! Ohje löytyi täältä.



Tässä pohja vielä halkaistuna!


TÄYTEKAKKU POHJA (maidoton, munaton)

4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl kauramaitoa (vettä tai mehua)
200 g sulatettua margariinia

mannaryynejä vuoan leivitykseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halkaisija 26 cm). Taikinaan kannattaa tehdä "kuoppa" keskelle, koska kakku tahtoo nousta enemmän keskeltä kuin reunoilta. Paista 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.